Treballant per a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual

El passat divendres, 22 d’octubre es feu la presentació de la Unitat Informativa Jove d’Aproscom Fundació als usuaris del Centre Ocupacional. Eva Nigorra i Ajo Monzó, en representació d’Infojove (Govern de les Illes Balears) inauguraren aquest recurs per als joves amb discapacitat intel·lectual de la comarca de llevant de Manacor.

Unitat Informativa Jove

La Unitat d’Informació Jove d’Aproscom pretén esser un espai pensat i dissenyat per a les persones joves de la nostra entitat. L’objectiu principal és el d’oferir als joves d’Aproscom una resposta adequada a les seves inquietuds d’oci, culturals, de formació... donar suport a les seves iniciatives i afavorir l’esperit de participació, tant en la pròpia entitat com en el seu municipi. Es pretén que a través d’aquest espai els joves es capacitin per: informar-se, situar-se, prendre decisions, mobilitzar-se, organitzar-se, accedir a la cultura i participar d’una manera activa en el seu entorn.

Aquest servei també farà difusió de la informació que ens facilitarà el Centre Coordinador d’Informació Jove i els diferents Punts d’Informació Jove de la nostra comarca (Sant Llorenç, Felanitx i Portocolom, Son Servera, Santanyí, Artà i Capdepera, Manacomunitat pla de Mallorca, Petra, Porreres...) als usuaris joves de la nostra entitat. Per aquest motiu, utilitzarem qualsevol mitjà que es consideri adequat per a la consecució d’aquesta finalitat, com per exemple plafons informatius, atenció directe, internet, publicacions, ràdio, etc.

La creació d’una Unitat Informativa a Aproscom Fundació es planteja també com a una oportunitat per a unir als diferents agents socials creant una plataforma d’intercanvi i cooperació que serveixi con a nexe d´unió entre els nostres usuaris i els diferents agents socials.

Aquest projecte esta promogut i finançat per Aproscom Fundació amb la col·laboració d’Obra Social La Caixa, INFOJOVE (Govern de les Illes Balears) i els serveis comunitaris dels diferents Ajuntaments de la Comarca de Llevant.