Treballant per a la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual

Gràcies a l’ajut de l’Obra Social Caja Madrid, en el marc de la convocatòria d’ajudes a projectes d´atenció a persones amb discapacitat i les seves famílies 2010, Aproscom ha estat beneficiària d´un ajut de 9.000€ per l’equipament d’una sala d’estimulació basal i multisensorial per al servei de Residència i Centre de Dia. Gràcies a aquesta col·laboració s’ha pogut equipar una sala de 26m2 amb el material necessari per poder dur a terme aquesta activitat amb els usuaris del servei.

Obra Social Caja Madrid

La sala d’estimulació basal i multisensoral està destinada a persones és un espai físic amb unes característiques determinades on es poden treballar de manera diferent els sentits. Està equipada amb materials dissenyats per a què els usuaris estiguin exposats a estímuls controlats, amb l’objectiu final d’afavorir el seu nivell d’integració sensorial facilitant així els aprenentatges bàsics i obrint aportes a relacions més significatives.

És una eina terapèutica on es conjuguen l’estimulació i la relaxació. Un entorn segur amb elements com són la música, llums de colors, aromes, textures, on els usuaris exploren, descobreixen i gaudeixen del món dels sentits.

Gràcies a aquest projecte s’ha pogut adquirir material per a l’adequació i la millora de l’aula d’educació física i la sala de fisioteràpia del centre d’educació especial. També s’ha adquirit material per a la introducció d’un nou esport dins les activitats d’educació física: la boccia. És un esport paralímpic, similar a la petanca, la pràctica del qual està destinada a esportistes amb discapacitats totals o parcials en les seves extremitats.

 

Sala d’Estimulació Basal i Multisensorial a la Residència i el Centre de Dia Sala d’Estimulació Basal i Multisensorial a la Residència i el Centre de Dia